Mjesni odbori i ove godine zabavit će publiku na Fašniku

22. siječnja 2020.
Komentari isključeni
350 Pregleda

Samoborski mjesni odbori i gradske četvrti svojim maskama, scenskim nastupom i duhovitim doskočicama zabavit će i ove godine publiku na 194. Samoborskom fašniku.

I ove godine veselju u Slobodnoj fašničkoj republici doprinijet će uvijek originalni i maštoviti samoborski mjesni odbori i gradske četvrti, koji nastavljaju tradiciju Josipa Komparea, iz 19. stoljeća, a koji je fašnik doveo na ulice i trgove te na satiričan način komentirao aktualnu društvenu situaciju. Tako i grupe iz mjesnih odbora i gradskih četvrti uvijek svojim maskama, scenskim nastupom i duhovitim doskočicama, zabave i nasmiju publiku, a ove godine za to će se pobrinuti Mjesni odbori Domaslovec, Mjesni odbor Konščica, Mjesni odbor Pavučnjak, Mjesni odbor Celine, Mjesni odbor Rude i Gradska četvrt Južno naselje.

Mjesecima se marljivo pripremaju za svoj nastup, a što se svake godine vidi i po bogatoj scenografiji, kostimima i koreografiji. Što su sve ove godine pripremili još drže u tajnosti, no sve će se znati, na dane, kada će se predstaviti na Trgu fašničkih velikana i centralnoj pozornici, a to će biti, već uobičajeno, tijekom dvije fašničke nedjelje, 16. i 23. veljače, od 15 sati.

Njihove nastupe i alegorijska kola, ocjenjivat će žiri te odabrati najuspjelija tri nastupa, dok će svi ostali mjesni odbori zauzeti 4. mjesto, a ukupni nagradni fond iznosi 90 tisuća kuna.

Mjesni odbori ove će godine imati svoje tabore u Livadićevoj ulici, gdje će s puno veselja, uz domaće delicije, dočekati svoje poklonike.

Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja u zabavi mjesnih odbora svoje će nagrade primiti na zatvaranju 194. Samoborskog fašnika, na završnoj ceremoniji, u utorak, 25. veljače.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.