Jakov i Dino izborili nastup na Europskom prvenstvu u karateu

22. siječnja 2020.
Komentari isključeni
572 Pregleda

Kroz sustav izbornih turnira i priprema nacionalne selekcije svoje mjesto u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u karateu koje će se održati u Budimpešti, od 6. do 9. veljače, osigurali su Jakov Fember (junior do 61 kg) i Dino Šiminec (junior do 68 kg).

Oba samoborska juniora su nakon osvajanja titule državnog prvaka imali i vrlo zapažen uspjeh na izbornom turniru u Samoboru (Grand Prix Croatia) čime su ostvarili veliku bodovnu prednost ispred svojih konkurenata.

Jakov je u Samoboru izgubio u osmini finala rezultatom 0:1 ostvarivši prije toga dvije nadmoćne pobjede, dok je Dino u konkurenciji 67 juniora osigurao finale kroz 4 pobjede. U finalu nije mogao nastupiti radi ozljede ligamenata koljenskog zgloba te je predao meč.

Za žaliti je što kadetski državni prvak Ivan Terihaj (do 70 kg) nije uspio na domaćem terenu ostvariti plasman koji bi ga vodio u Budimpeštu, a razlog je neoprezan udarac u bradu suparnika iz Italije koji je na žalost prošao s lomom vilice. Diskvalifikacija Ivana i nemogućnost nastavka natjecanja borca iz Italije je udaljla odličnog samoborskog fajtera od prvenstva Europe.

U srijedu 22.siječnja u Daruvarskim toplicama započinju završne pripreme reprezentacije, a trajati će do 27.siječnja nakon čega će reprezentativci finiširati svoju formu u matičnim klubovima.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.