Od državnog prvenstva, ligaških kola, kvalifikacijskog turnira do skupštine kluba

20. siječnja 2020.
Komentari isključeni
882 Pregleda

Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i seniorke do 21. godine član Stolnoteniskog kluba Samobor Petar Znika jučer je došao do brončane medalje. U skupini je pobijedio četvrtog nositelja i došao do polufinala, a time i do medalje.

Prošli vikend odigrano je i 7. kolo Prve lige – zapad. Momčad Samobora ugostila je igrače iz Zaboka i pobijedila s 4:1. Dvije pobjede ostvario je Alen Jalžabetić te po jednu Petar Znika i par Aalžabetić – Znika.

Ženska ekipa je igrala u Zaboku i izgubila od istoimenog domaćina s 2:4. Pojedinačnu pobjedu ostvarili su Neva Gojković i par Gojković – Ana Znika.

Tijekom vikenda odigrane su i kvalifikacije za kadetsko prvenstvo Hrvatske. Samoborke u sastavu Lucija Krnić, Ana Znika i Neva Gojković nanizale su četiri pobjede i osvojile prvo mjesto. Najmlađi kadeti u sastavu Lovro Horvat, Rene Backović i Mateo Terihaj također su bili prvi, dok su najmlađe kadetkinje u sastavu Dora Kuhar, Lana Horvat i Lara Novosel zauzele 2. mjesto. Prvoplasirane ekipe stekle su pravo nastupa na ekipnom Prvenstvu Hrvatske koje će se igrati u Svetoj Nedelji sredinom svibnja.

Stolnoteniski klub Samobor vikend je iskoristio i za 9. izbornu godišnju Skupštinu. Nakon što je zaključeno da Klub ide u dobrom smjeru izabran je novi-stari predsjednik Krunoslav Znika, tajnik Tomislav Glad te članovi Predsjedništva, Nadzornog odbora i Disciplinske komisije. Za stolnotenisačicu 2019. godine izabrana je Ana Znika, trenerica je Gordana Jajčević, veteran Tomislav Glad, Lovro Škalac je imao rezultat godine, a ekipa godine je u sastavu Lucija Krnić, Ana Znika i Neva Gojković.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.