Molitvena hodnja “Koracima nada u istinu”

20. siječnja 2020.
Komentari isključeni
462 Pregleda

Dan uoči središnjeg obilježavanja 27. obljetnice oslobodilačke akcije Maslenica Udruga “Žene u Domovinskom ratu – Zadar” organizirala je jučer tradicionalnu molitvenu hodnju “Koracima nade u istinu”.

Kolona je krenula rano i prošla 26 kilometara nekadašnje prve crte bojišta u zadarskom zaleđu. U kolonu su se uključile udruge HVIDRE Samobora i Svete Nedelja i Udruga branitelja 151. Samoborske brigade sa 40-ak članova s područja Samobora i Svete Nedelje.

Već 12 uzastopnih godina kod Zelenog hrasta okupljaju se sudionici molitvene hodnje, a sve je počelo 2009. godine. Okupljene u udruzi “Žene u Domovinskom ratu” organizirale su hodnju kako bi i same prohodale dionicu na kojoj se vodila vojno-redarstvena akcija Maslenica.

Na ovaj način sudionici hodnje žele zahvaliti i prisjetiti se svih žrtava Domovinskog rata. Islam Latinski i Grčki, Kašić, Smilčić, Paljuv, Novigrad i Pridraga mjesta su kojima su prošli sudionici hodnje “Koraci nade u istinu”. Kod spomen obilježja zapaljeni su lampaši i položeno je civjeće.

Na tom području vodila se borba u kojoj je oslobođeno 15-ak sela u zadarskom zaleđu, Zrakoplovna baza Zemunik, Zračna luka Zadar te Novsko ždrilo. Time je ponovno prometno bio povezan jug i sjever Hrvatske.

S ponosom se prisjećamo svih naših poginulih branitelja građana diljem zemlje koji su nas svojom žrtvom zadužili.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.