Akvarelima ukrasili platna, a muralima zidove

16. siječnja 2020.
Komentari isključeni
473 Pregleda

Samoborski muzej još je jednom udomio vrijedne samoborske likovne umjetnike koji sa svojim zaprešićkim kolegama još od 2007. godine u ljetnim mjesecima zajednički stvaraju akvarele kraj skele u Medsavama. Doduše, likovna kolonija je prošlog ljeta održana bez kolega iz Zaprešića, ali se zato članovima Udruge likovnih umjetnika Samobora pridružio niz likovnjaka samoborske Matice, Hobby arta i ostalih likovnih udruga kao i kreativnih pojedinaca. Također, osim akvarela slikalo se i po zidu uz Savu pa je zato i naziv izložbe otvorene u utorak, 14. siječnja bio “Akvareli i murali na skeli”.
Nakon uvodnog pozdrava v.d. ravnatelja Samoborskog muzeja Luke Kazimovića i zahvale svima koji su sudjelovali na likovnoj koloniji kao i onima koji su došli na otvorenje izložbe, okupljene je pozdravila predsjednica ULUS-a Marina Ivančić. Jedan od idejnih začetnika “Akvarela na skeli” Andrej Lapajne podsjetio je pak na početke ovih likovnih susreta i najavio namjeru da se u izdanju pred nama pokuša ostaviti suradnja i sa slovenskom stranom, a dok se čeka realizacija te ideje u Muzeju se može uživati u umjetničkim djelima 30ak umjetnika koja su nastala prošlog ljeta uz Savu. Osim akvarela i oslikanog murala (koji je izložen u obliku plakata) tu je i jedan vinorel.
Okupljene su pozdravili i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić koji je pozdravio inicijativu o dizanju likovnih susreta na međunarodnu razinu te pročelnik za društvene djelatnosti Grada Samobora Juro Horvat koji je i službeno otvorio izložbu.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.