Samoborski gradski vijećnici Franceković i Skendrović zatražili ostavku gradonačelnika Beljaka

15. siječnja 2020.
Komentari isključeni
5.259 Pregleda

Samoborski gradski vijećnici, nezavisna Irena Franceković i vijećnik HDZ-a Vladimir Skendrović danas su ispred zgrade samoborske Gradske uprave sazvali konferenciju za medije na kojoj su javno zatražili opoziv gradonačelnika Kreše Beljaka povodom njegovih nedavnih izjava na twitteru.

“Svojim izjavama je naštetio gradu Samoboru, jer biti gradonačelnik je časna dužnost i to podrazumijeva brigu o razvoju grada, odgoju mladih, školovanju, kulturi i budućnosti, a zazivati državna organizirana politički motivirana ubojstva je morbidnost koja zaslužuje svaku osudu. Ne želimo da takva osoba predstavlja građane grada Samobora, da upravlja našom budućnosti i budućnosti naše djece. U vrijeme kada je uzdrmano povjerenje građana u institucije, posebno one koje nas moraju štiti pozivati na politička ubojstva znači pozivati u rasulo i anarhiju” – rekla je Irena Franceković te nastavila kako ne žele nove žrtve već traže sigurnu prosperitetnu budućnost. “Tražimo od Kreše Beljaka da se povuče s mjesta gradonačelnika i pozivamo ostale institucije, Sabor Republike Hrvatske i HSS, kao njegovu stranku i ostale da se ograde od njegovog djelovanja i traže njegovo odstupanje” – zaključila je Irena Franceković.

Na rečeno se nadovezao vijećnik Vladimir Skendrović. ” Ovo nažalost nije prvi slučaj da gradonačelnik na gnjusan način istupa u javnosti te time ne samo da šteti imidžu grada u cjelini već njegove izjave postaju sve opasnije” – kazao je Vladimir Skendrović.

“Svjedoci smo agresivnih verbalnih sukoba na društvim mrežama koje su plod njegove izjave i štete ne samo Samoboru nego i šire. U subotu smo imali otvaranje spomenika braniteljima u Bregani i tada je pozivao na zajedništvo, a par sati kasnije je dao ovakvo morbidnu izjavu”– izjavio je Skendrović dodavši kako je vrijeme da se pruži prilika ljudima koji će kvalitetnije po svim pitanjima upravljati gradom.

“Naš zahtjev je javno iznesen i ako je gradonačelnik imalo moralna osoba dat će ostavku, a ako to ne učini, mi ćemo poduzeti idući korak koji nam je na raspolaganju u zakonskim okvirima da nastavimo u tom smjeru. Sada je sve uvjetovano njegovim potezom” – zaključio je Vladimir Skendrović.

Podsjetit ćemo da se gradonačelnika može opozvati putem referenduma. Raspisivanje referenduma za opoziv može predložiti 20% ukupnog broja birača u jedinici, a raspisuje ga predstavničko tijelo.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.