HSS-ovo priznanje Anici Obranić

13. siječnja 2020.
Komentari isključeni
695 Pregleda

U povodu obilježavanja godišnjice smrti narodnog tribuna i saborskog zastupnika Hrvatske seljačke stranke Josipa Pankretića, Županijska organizacija HSS-a Zagrebačke županije u suradnji s Gradskom organizacijom HSS-a Vrbovec održala je 22. manifestaciju “Dan s Jožom”. Josip Pankretić rođen je u Gaju pokraj Vrbovca 15. siječnja 1933., a preminuo je 10. siječnja 1998. godine. Bio je simbol borbe za malog čovjeka, radnika i seljaka.

Na njegovom posljednjem ovozemaljskom počivalištu na mjesnom groblju u Dijanešu, brojni HSS-ovci, predstavnici DVD-a Gaj i turopoljski banderij, zajedno s obitelji Pankretić, položili su vijence i svijeće. Nakon svete mise, održane u crkvi svetog Vida, prigodni čprogram priređen je u Gradskoj vijećnici u Vrbovcu.

U ovoj prigodi, HSS Zagrebačke županije dodjeljuje priznanja s likom Josipa Pankretića članovima HSS-a koji su pridonijeli razvoju, radu i ugledu Hrvatske seljačke stranke. Ove godine, nagrađenima su ih uručili predsjednica županijskog HSS-a Martina Glasnović te izaslanik predsjednika HSS-a i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić. Zlatna značka s likom Josipa Pankretića dodijeljena je Zdravku Pankretiću, dugogodišnjem članu HSS-a i sinu narodnog tribuna Josipa Pankretića, a zahvalnica Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Gaj.

Priznanje s likom Josipa Pankretića dodijeljeno je i Anici Obranić iz Samobora. Anica je dugogodišnja članica HSS-a i ogranka Samoborski Otok. Neumorna je u radu Organizacije žena Hrvatskog srca HSS-a Samobor. S osmjehom uvijek sudjeluje u događanjima i manifestacijama u organizaciji Hrvatskog srca na području Samobora i Zagrebačke županije. Osoba je na koju se uvijek može računati. Uz očuvanje tradicije i baštine samoborskog kraja kroz HSS, jedna je od nezaobilaznih članica samoborske Udruge Etno-fletno.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.