Ana Lenard obranila titulu državne prvakinje, Jakovu Femberu i Lari Weismann bronce

13. siječnja 2020.
Komentari isključeni
654 Pregleda

Na seniorskom prvenstvu Hrvatske u karateu, održanom u subotu dvorani Jelkovec, najbolja samoborska sportašica Ana Lenard obranila je titulu državne prvakinje u svojoj kategoriji do 61 kilograma. Jakov Fember je u svojoj natjecateljskoj kategoriji do 60 kilograma osvojio brončanu medalju, dok je Magdalena Šuflaj u kategoriji do 68 kilograma zauzela 5. mjesto. Ovo državno prvenstvo imalo je velik značaj s obzirom na to da se bodovalo za odabir nacionalne selekcije koja će zadnjeg vikenda u ožujku nastupiti na prvenstvu Europe u Bakuu u Azerbajdžanu.

Ana Lenard je do nove titule došla s 3 pobjede i time potvrdila plasman na europsko prvenstvo. Unatoč svom velikom iskustvu pred ovo natjecanje bila je pod velikim pritiskom s obzirom na to da su njezine mlađe konkurentice bile i te kako zainteresirane da je “skinu” s trona. Kvaliteta je na kraju revagnula, pa su se mlađe suparnice ipak morale pomiriti s činjenicom da je samoborska samurajka u ovom trenutku u ovoj kategoriji ipak najbolja seniorka Hrvatske.

Mladi Jakov Fember, aktualni juniorski prvak Hrvatske, koji je debitirao u seniorskom programu, imao je odličan nastup u Jelkovcu i u potpunosti je zaslužio brončano odličje te potvrio da ima perspektivu i u seniorskom uzrastu.

Na korak do medalje ostala je mlada Magdalena Šuflaj koja je također debitirala na seniorskom prvenstvu Hrvatske. Budući da je izgubila od kasnije finalistice, Magdalena je u repasažu stigla do jedne pobjede i jednog poraza što ju je na kraju svrstalo na odlično 5. mjesto kategorije do 68 kg. Njezino vrijeme tek dolazi, pa se od Magdalene u nastavku karijere očekuju odlični rezultati. Svih troje članovi su Karate kluba Samobor.

Odličan rezultat na Prvenstvu Hrvatske u karateu ostvarila je i Lara Weismann, članica Karate kluba Bregana, koja je u kategoriji seniorki do 50 kilograma osvojila brončano odličje. Ovo je i Lari bio prvi nastup na seniorskom prvenstvu jer je još juniorka, pa je potvrdila da ima kvalitetu za uspješan prelazak u seniorsku konkurenciju.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.