Studija međuljudskih odnosa na drvenim kockama

11. siječnja 2020.
Komentari isključeni
662 Pregleda

Izložbom Natalie Borčić u galerijskom prostoru Centra za mlade, od petka, 10. siječnja počela je nova izložbena sezona u našem gradu. Mlada umjetnica predstavila se izložbom naziva “Na trgu, ispod sata”.

– To je kultno mjesto u Zagrebu na kojem se ljudi susreću i mene je zanimalo kakvi su ti susreti: nekad sretni, nekad tužni, nekad se nalazimo s nekim jer nam se sviđa i idemo na spoj, a nekad jer želimo prekinuti neki odnos. U svemu tome naše tijelo nije uvijek isto pa sam napravila neku psihološku studiju, slikala pokrete, geste, osjećaje, izraze lica, a pomiješala sam ih i sa sjećanjem vlastitog tijela. I onda sam miješala različite kocke i stvarala cjeline, a namjerno sam odabrala drvo i kombinirala sa akrilom – pojašnjava autorica.

Na otvorenju je okupljene pozdravila voditeljica Galerije Prica Nikolina Šimunović, a izložbu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić. Izložba će se moći razgledati do 26. siječnja.
Natalia Borčić rođena je 1989. godine na otoku Visu, diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Matka Vekića u Zagrebu 2013. godine.

Dobitnica je nekoliko nagrada: Nagrada INE za rad naziva Energija te pohvalu Nastavničkog vijeća za rad na prvoj godini diplomskog studija, kreatorica je nagrade za 14. festival radiodrame Grand prix Marulić, a osmislila je i umjetnički projekt Umjetnost u svjetionicima kroz kojeg u suradnji s Hrvatskom ratnom mornaricom i Plovputom organizira skupne izložbe na hrvatskim svjetionicima.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.