Priprava za blagdan svete Anastazije

10. siječnja 2020.
Komentari isključeni
505 Pregleda

Nakon božićnog vremena u drevnoj samoborskoj župi proslavlja se njezina svetica zaštinica, sveta Anastazija mučenica. Trodnevna priprava za ovu svetkovinu počet će u nedjelju, 12. siječnja, večernjim misnim slavljem u 18 sati, na kojemu će propovijedati trajni đakon u Zagrebačkoj nadbiskupiji, velečasni Marijan Spehnjak. Trodnevnica će se nastaviti još dvjema misama, u ponedjeljak i utorak, 13. i 14. siječnja, također od 18 sati. U ponedjeljak će svoju homiliju izreći velečasni Tomislav Medić, đakon iz Župe svetog Ivana Nepomuka u Stupniku, a u utorak đakon iz Župe svetoga Petra apostola u Zagrebu, velečasni Marko Nimac.

Središnje misno slavlje na sam blagdan, u srijedu, 15. siječnja, u 18 sati predvodit će monsinjor Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. Vanjska proslava ove župne svetkovine bit će u nedjelju, 19. siječnja, a obilježit će se svečanom svetom misom u 11 sati koju će služiti profesor doktor Josip Šimunović, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu i pročelnik katedre pastoralne teologije Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.