Predocjenjivanje mladih vina

10. siječnja 2020.
Komentari isključeni
522 Pregleda

Samoborska vinogradarsko-vinarska udruga organizirala je večeras u Brenti kušanje i predocjenjivanje mladih vina samoborskih vinogradara i vinara koje je povjerila enologu Robertu Brkiću. -Predocjenjivanje je sve učestalije kod ovakvih udruga poput samoborske – rekao je Brkić. Vinogradarima i vinarima je napomenuo da će se, budući da je ovo predocjenjivanje, osvrnuti samo na ona vina kod kojih je potrebna kakva intervencija radi poboljšanja kvalitete do pravog ocjenjivanja u travnju ove godine ili možda čak i eliminacija ukoliko vino ima kakvu veću manu. Potom je pristupio poslu dodavši da će, naravno, biti subjektivan, ali i konstruktivan.

Uvodno je 20-ak okupljenih članova udruge pozdavio njezin predsjednik Marijan Žganjer. Naglasio je da je u Samoboru ovo već 28. po redu pretkušaonica vina, koja je odličan “filter” pred njegovo konačno ocjenjivanje.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.