Solidarno za ljetovanje djece

8. siječnja 2020.
Komentari isključeni
510 Pregleda

Tradicionalna sabirna akcija Solidarnost na djelu u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna dobra namijenjena najsiromašnijim građanima, lani se provodila od 10. listopada do 31. prosinca putem prodaje novčanih bonova od 5 kuna te donacijama i uplatama na račun Gradskog društva Crvenog križa Samobor. Na kraju akcije prikupljeno je ukupno 19.430 kuna.

Osnovna škola Bogumila Tonija prikupila je 4.065 kuna, Osnovna škola Vladimira Deščaka iz Svete Nedelje 3.441 kunu, Osnovna škola Sveta Nedelja 3.370 kuna, škola Samobor 3.010 kuna, svetomartinska Osnovna škola Mihaela Šiloboda 955 kuna, Osnovna škola Rude 535 kuna, a donatori i građani uplatili su 4.054 kune. Od ukupnog iznosa prikupljenih sredstava 5 posto uplaćuje se u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa, a ostatak sredstava samoborski Crveni križ tradicionalno će utrošiti na ovogodišnje ljetovanje djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, koje će za njih, zahvaljujući prikupljenim sredstvima, biti potpuno besplatno.

Crveni križ zahvaljuje svima koji su donirali, volontirali, dijelili i na bilo koji drugi način sudjelovali u akciji Solidarnost na djelu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.