Natalia Borčić otvara novu sezonu izložbi u Samoboru

8. siječnja 2020.
Komentari isključeni
605 Pregleda

Prva izložba u našem gradu u ovoj godini bit će otvorena u petak 10. siječnja, u galerijskom prostoru Centra za mlade u 19 sati, a predstavit će se Natalia Borčić s izložbom naziva “Na trgu, ispod sata”. Riječ je o mozaičkim cjelinama koje funkcioniraju kao niz zasebnih tematika ostvarenih u drvenim kockama po kojima je umjetnica slikala akrilom i tušem. Scene zauzimaju po četiri drvene kocke različitih debljina čime se stvara neobična kombinacija smirene, a istodobno vibrantne dinamike.

Natalia Borčić rođena je 1989. godine na otoku Visu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Matka Vekića u Zagrebu 2013. godine. Član je HDLU-a i HZSU-a. Živi i radi u Zagrebu.
Dobitnica je nekoliko nagrada: Nagrada INE za rad naziva Energija, pohvala Nastavničkog vijeća za rad na prvoj godini diplomskog studija. Sudjelovala je na studentskoj razmjeni Erasmus na Akademiji likovnih umjetnosti u Budimpešti, umjetničkoj rezidenciji One Sided Story u Leipzigu te na umjetničkim projektima Back to Heritage u Zadru i Make a Step u organizaciji helsinškog odbora za ljudska prava u Beogradu. Kreatorica je nagrade za 14. festival radiodrame Grand prix Marulić.

Osmislila je umjetnički projekt Umjetnost u svjetionicima kroz kojeg u suradnji s Hrvatskom ratnom mornaricom i Plovputom organizira skupne izložbe na hrvatskim svjetionicima. Do sada su održane dvije izložbe na Palagruži, na temu otuđenosti.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.