Karataške i rukometne priče

8. siječnja 2020.
Komentari isključeni
584 Pregleda

U prvom ovogodišnjem izdanju našeg Športofona donosimo karataške i rukometne priče.

O karateu u Samoboru, ali i puno šire, razgovarali smo s Darkom i Dinom Šimuncem, ocem i sinom, Darkom kao legendom samoborskog karatea i Dinom kao mladom i već rezultatima potvrđenom nadarenom karate snagom, a neposredan povod za to bio je velebni 29. po redu međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia u organizaciji Karate kluba Samobor.

U drugom dijelu emisije gosu njezina urednika i voditelja Mislava Maroevića bio je trener rukometaša Rudara Tomislav Brnas, nekad i igrač prve momčadi koji nam je iznio svoje poglede na hrvatski i svjetski rukomet te govorio o svojim očekivanjima u nastavku prvenstvene sezone u Prvoj B hrvatskoj ligi – sjever.

Na kraju emisije osvrnuli smo se na završetak dva malonogometna turnira u gradu, najstariji hrvatski haklerski turnir, 58. Trofej grada Samobora i najneobičniji, 52. turnir Tri kornera – penal, koji je po 52. put odigran u Bregani.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.