Dino Šimunec u TOP 10 juniora svijeta!

3. siječnja 2020.
Komentari isključeni
875 Pregleda

S prvim danom 2020. godine objavljena je najnovija ranking lista Svjetske karate federacije (WKF), a njen je sastav  izuzetno usrećio Karate klub Samobor.

Junior Dino Šimunec ušao je u Top 10 juniora do 68 kilograma, što je do sada apsolutno najviši plasman nekog muškog  samoborskog  karateke. Uspjeh je tim veći kada se zna da je tek na samom kraju kolovoza Dino postao junior (do tada kadet na 15. mjestu rang liste), pa je u samo četiri mjeseca postigao veliki napredak na rang listi WKF-a.

Značajan napredak ostvario je i Ivan Terihaj (kadet do 70 kg), uspevši se na visoko 21.mjesto rang liste , ali i  juniorka Magdalena Šuflaj (juniorke preko 59 kg,) koja se nalazi na visokom 54. mjestu najboljih svjetskih juniorki.

Ovo je, osim za navedene sportaše, zaista veliko prizanje klubu i stručnom radu trenera koji su u obitelji 202 države svijeta visoko podignuli ljestvicu samoborskog karate sporta.

Imati sportaše svjetskog značaja nije nimalo lako i iza tih rezultata stoje velika odricanja i puno truda, rada, prolivenog znoja i ulaganja.

Svi ovi rezultati su  i veliki kapital za samoborski sport općenito, a prije svega za daljnju afirmaciju karatea.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.