Profectusovci u novoj dvorani gledaju prema olimpijskoj budućnosti

1. siječnja 2020.
Komentari isključeni
788 Pregleda

Judo klub „Profectus Samobor“ je na kratkoj svečanosti u petak, 27. prosinca, otvorio novu sportsku dvoranu u koju je uloženo više od pola milijuna kuna!

Uz članove kluba, svečanost su uveličali dogradonačelnik Samobora Željko Stanec, predsjednik Gradskog vijeća grada Samobora Miran Šoić, pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić, tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek te donatori i sponzori kluba.

Na početku svečanosti trener Matija Frlić održao je pozdravni govor u kojem je spomenuo da se klub ponovo dokazao i nakon, sada već bivše dvorane, ponovo u rekordnom roku, uredio novu. Pritom je i pokazao fotografiju prostora na početku uređenja, a svi okupljeni su mogli vidjeti kako to izgleda nakon samo 107 dana rada.

Napomenuo je da klub počeo s radom 2013. godine u prostoru koji je kao i sada uređen vlastitim sredstvima, a treniralo se u dvije grupe. Danas klub radi u 10 grupa, najmlađi član kluba ima samo 3 godine, a najstarija članica 73 godine. U novu dvoranu je uloženo preko pola milijuna kuna i klub će imati teret zaduženja, ali sada sve grupe mogu raditi bez gužvanja i sigurniji je u ostvarenje cilja da klub ima predstavnika na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu.

Trener Frlić još jednom je zahvalio gradu Samoboru i čelnicima grada na dobivenom prostoru i podršci tijekom uređenja, te svim sponzorima i donatorima kluba bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće.

Dogradonačelnik Stanec je rekao da je normalno da grad daje podršku ovakvim projektima te ljudima, a posebice djeci koja će koristiti prostor. Našalio i rekao da s obzirom na brzinu uređenja ne bi bilo loše da grad za neke svoje projekte angažira ljude iz Profectusa. Tada je u ime grada uručio predsjedniku kluba Damiru Frliću gradsko priznanje za Judo klub Profectus.

Kad se krenulo u presijecanje vrpce, dogradonačelnik je, rekavši da je to prostor prvenstveno za djecu, prepustio djeci da prerežu vrpcu i otvore dvoranu.

Judo klub „Profectus Samobor“ je u svibnju ove godine na natječaju grada Samobora dobio polovicu hangara u bivšoj vojarni Taborec. Prostor veličine 660 m2 je kompletno preuređen, od krova, fasade, stolarije i unutrašnjosti, a sastoji se od tri dvorane, teretane, svlačionica i drugih neophodnih prostorija.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.