“Jeka” božićnim koncertom zaokružila uspješnu godinu

30. prosinca 2019.
Komentari isključeni
527 Pregleda

Božićni koncert jučer je u crkvi Svete Anastazije održalo Hrvatsko pjevačko društvo Jeka. U ispunjenoj crkvi nakon svete mise zbor je izveo brojne obrade božićnih pjesama hrvatskih i stranih autora. Na repertoaru su se našle skladbe Potočnika, Cossetta, Dugana, Degl Ivellia, Ferde Livadića, te uz solisticu Lidiju Mezdić skladba „Oj djetešce“ te „TIHA NOĆ“ Franca Grubera. Prekrasan božićni koncert upotpunila je i gošća mlada sopranistica izvanrednih glasovnih mogućnosti Karla Mazzarolli uz klavirsku pratnju Tine Klak.

Sopranistica je svojim izvedbama Schubertove „Ave Marie“ te „Canticue de Noel“ Adolpha Adama oduševila prisutnu publiku te dobila zasluženi dugi aplauz.

Zbor je ovim koncertom zakružio vrlo uspješnu godinu koja je obilovala nastupima u zemlji, proslavljena je i 145 – ta godišnjica utemeljenja i djelovanja zbora, a za svoj je rad Jeka u ovoj godini dobila i povelju Zagrebačke županije za izniman doprinos promicanju kulture u zemlji i inozemstvu.

Podsjetimo zbor je prije tri godine preuzeo mladi profesor glazbe Maksimilijan Borić koji je napravio velike promjene u sastavu zbora, te veliki zaokret u odabiru skladbi kao i načinu izvođenja.

G.N.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.