Glazbeni licitarski ukrasi u božićnom tonu

28. prosinca 2019.
Komentari isključeni
1.280 Pregleda

Glazbeni ukrasi Kulturno-umjetničkog društva Licitar iz Bregane i ove su godine prošarali župnu ckrvu Svetog Ivana Krstitelja u Lugu božićnom pričom kojom su sinoć razveselili i raspjevali brojnu publiku. U crkvi nije bilo slobodnog mjesta, a u jednoipolsatnom programu uživali su i župljani ove župe, ali i brojni drugi građani Samobora.

KUD Licitar, pod vodstvom Miroslava Regovića, izveo je 20 starinskih, pučkih, skladanih i suvremenih domaćih i stranih božićnih napjeva u čemu su mu pomogli i gosti, Barbara i Rajko Suhodolčan, Roko Vušković, Janja Novosel i Župni zbor mladih “Glas iz pustinje”, a veliko oduševljenje izazvali su mali folkloraši Licitara pod vodstvom Tuše Zupan.

Na početku programa sve je pozdravio, o KUD-u prozborio i ugodnu koncertnu večer svima poželio predsjednik Licitara Dario Žejavac. Na kraju se okupljenima, među kojima je bio i gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, obratio sudomaćin ovog programa, župnik župe Svetog Ivana Krstitelja, velečasni Josip Čulig, koji je tek ove godine pristigao u ovu župu i već uspio animirati i uključiti velik broj vjernika u događanja u župi. U toj svojoj agilnosti najavio je mogućnost još kojeg ovakvog koncerta tijekom godine.

Druženje nakon Licitarske božićne priče nastavljeno je ispred crkve, uz čaj i kuhano vino za što su se pobrinuli samoborski mjesni odbori koji djeluju unutar župe.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.