Najnovije
Fašnički fanzin za Magazin (21. veljače 2020. 21:13)
Svetonedeljski fašnik pod velikim šatorom (21. veljače 2020. 17:20)
Karlovo i Samobor – potencijal suradnje (21. veljače 2020. 16:02)
Gdje će završiti “Srakino gnezdo” ? (21. veljače 2020. 15:32)
Još jedan vikend za fašničke spelancije! (20. veljače 2020. 15:30)
Rutinski protiv Rovinja (20. veljače 2020. 14:33)
Rudari nadigrali Virovitičane (20. veljače 2020. 14:31)
Slatka pobjeda u Kaštelima (20. veljače 2020. 14:29)

Dva koncerta “ferdića” i gostiju za uspješan konac godine

28. prosinca 2019.
Komentari isključeni
521 Pregleda

Tamburaško društvo Ferdo Livadić nastavilo je svoj niz koncertnih druženja u blagdanske dane koncem godine i pri kraju 2019. U petak, 27. prosinca u samoborskoj kino dvorani “ferdići”, Vokalni ansambl Samoborke i njihovi gosti Lovro Rimac, Ančica Bošnjak Praunsperger, Marija Tominić, Beta Sudar i Roko Vušković publici su podarili koncert naziva “Blagdanski zvuci” i to u dva termina.

Programski su oba bila identična, pa je tako glazbeno blagdansko druženje počelo skladbom Povratak Tauern Expressom Brune Bjelinskog u izvedbi Starijeg tamburaškog orkestra da bi potom Samoborke zapjevale jaskansku božićnu “Hote ljudi sim” te narodnu iz Podravine “O Betleme”. Tamburaši i Samoborke, predvođeni Petrom Vojvodić Mrvoš i Mariom Kambićem, na sebe su preuzeli glavni izvedbeni teret pa su još zasvirali i zapjevali “Somewhere in My Memory”, “Barkarola”, “Kuhača”, “Made in China”, “Makedonski ples” kao najavu gostovanja na festivalu u Ohridu dolazeće godine te “Vse ptičice lepo poje”.

Gosti i prijatelji naših “ferdića” za svoje su izvedbe odabrali također raznoliku ponudu pjesma. Tako je Lovro Rimac pjevao “I’ll be Home for Christmas” i “Noćas”, Ančica Bošnjak Praunsperger “Dajem ti srce”, Marija Tominić “You Raise me up”, “Ni Oui Ni Non”, dok su Beta Sudar i Roko Vušković zajednički zapjevali “Ima Boljih”, a Roko je solo izveo “Još i danas zamiriši trešnja”.

Na kraju svi zajedno zapjevali su “We Wish You a Merry Christmas” uz pjenušac kojeg je spretno otvorio voditelj priredbe Drago Celizić da bi uz odlično raspoloženu publiku izvođači na kraju kao dodatak koncertu izveli “Radetzky March” i “Radujte se narodi” dok su Samoborke dijelile slatkiše posjetiteljima.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.