Počela Samoborska zimska škola znanosti i tehnologije

27. prosinca 2019.
Komentari isključeni
791 Pregleda

Danas je počela Samoborska zimska škola znanosti i tehnologije koju u maloj dvorani Galerije Prica u Samoboru provode udruga SURLA , Hrvatsko fizikalno društvo i Prirodoslovno-matematički fakultet, uz koordinaciju dr. sc. Dalibora Paara.

Tijekom tri dana održat će se tri zasebne radionice za djecu u dobi od 6 do 14 godina, a prezentirane će im biti zanimljive znanstvene teme uz prezentaciju pokusa. Cilj programa je pobuditi interes djece za prirodoslovna i tehnička područja koja su okosnica zanimanja 21. stoljeća.

Očito je da je interes kod malih Samoboraca pobuđen, jer Samoborska zimska škola znanosti i tehnologije je u rekordnom roku okupila preko 90-ero djece, a tražilo se i mjesto više.

Radionice su besplatne, a teme su “Meteor – Zemlja u Svemiru”, “Život zvijezda i tajne periodnog sustava kemijskih elemenata” te “Čudesni život vode” .

Radionice počinju u 10 sati, a zbog velikog interesa djece dnevno se održavaju po tri radionice u trajanju od dva sata.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.