Oprezno s pirotehnikom!

27. prosinca 2019.
Komentari isključeni
543 Pregleda

U sklopu operativne akcije „Mir i dobro“ policija podsjeća građane na sigurno rukovanje i uporabu dozvoljenih pirotehničkih sredstava.

Prodaja pirotehničkih sredstava druge i treće kategorije dozvoljena je isključivo od 15. prosinca do 1. siječnja , dok je njihova uporaba punoljetnim osobama dozvoljena isključivo od 27. prosinca pa do do 1. siječnja.

Neoprezno i nestručno rukovanje pirotehničkim sredstvima, može izazvati lakše, ali i teške tjelesne ozljede te je važno da se građani pridržavaju zakonskih propisa, ali i samih uputa o načinu korištenja sredstava, koje se nalaze na pakiranju svakog od njih – ističi iz policije te poručuju kako petarde nisu igračke pa savjetuju roditeljima da ih ne poklanjaju djeci, jer najbolja preventiva neželjenih posljedica je nekorištenje pirotehničkih i drugih eksplozivnih i ubojitih sredstava, a blagdani se mogu proslaviti i drugačije, ljepše, ugodnije, svečanije, a u konačnici i sigurnije.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.