Raspjevani darovi Gradske glazbe Samobor

23. prosinca 2019.
Komentari isključeni
1.210 Pregleda

Višeslojno i vrlo pažljivo te glazbeno znalački bio je večeras upakiran dar pod bor koji su svojim poklonicima u samoborskoj kino dvorani podarili članovi Gradske glazbe Samobor u najjačem sastavu. Sloj po sloj raspakiravao se puna dva sata i iz minute u minutu, u svoj svojoj raznolikosti, bio sve zanimljiviji i raspjevaniji. Maestro Robert Polgar vješto je pazio da slijed tog glazbenog dara ništa ne poremeti, a u tome su mu pomogle jake snage orkestra: flautisti, klarinetisti, saksofonisti, puhači u torombon. tubu, trubu i rog, gitaristi i bubnjari, gudači i zborski pjevači te vokalni solisti i glazbeni gosti. Njih pedesetak, uz dva glazbena dodatka, izvelo je ukupno 18 pjesama, od valcera i rapsodije, preko poznatih domaćih i stranih božićnih pjesma, do zvončića i marša.

Teško je utvrditi koji se od tih glazbenih darova publici najviše svidio jer su podjednako jako iskazivali svoje zadovoljstvo i valcerom “Na lijepom plavom Dunavu” i “Rapsodijom u plavom”, kao i mješavinom uspješnica legendarnih Beatlesa ili gospel ritmovima, popularnim pop hitovima, pa sve do “Zvončića”, najpopularnije glazbene božićne čestitke namijenje svakome i na kraju “Radetzky marcha”.

Povici bravo stizali su do izvođača i od velikih i malih slušača, a uz brojne glazbenike jednako su ih dobro prihvaćali i stalni vokalni solisti Gradske glazbe Samobor, Kristina Koščević, Predrag Dado Tanasić i Marija Tominić te već udomaćeni gosti Lela i Joe Kaplowitz, ovaj put i kao obitelj, uz svoju Luciju i njezinu violinu. Glas i neodoljiv šarm specijalnog gosta, Adalberta Turnera Jucija, došao je do punog izražaja kod svake pjesme. Soliralo se, ali i pjevalu u duetu, pa i tercetu.

U programu su, između ostalih, uživali zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, zamjenik župana Hrvoje Frankić, gradski pročelnici Juro Horvat, Zvonko Župančić i Davor Bošković te direktor Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije, Zlatko Herček. Ništa manje razloga za zadovoljstvo nisu imali ni domaćini, čelnici Glazbe, Vesna i Dubravko Mihalinec.

Voditelj programa Mislav Maroević na kraju je preuzeo dirigentsku palicu od maestra Polgara i u maniri showman-a pokazao kako se na drugačiji, ali učinkovit način može ravnati vrsnim orkestrom.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.