Priznanja za FA Sveta Nedelja i judaše Okamija

20. prosinca 2019.
Komentari isključeni
445 Pregleda

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec u pratnji zamjenice Marije Hršak danas je svečano primio članove Folklornog ansambla Sveta Nedelja i dva istaknuta člana Judo kluba Okami Mateja Dutkovića i Lanu Juric u povodu dodjele javnih priznanja Grada Svete Nedelje.

Priznanje za izvanredan uspjeh za osvojeno 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u judu za uzrast U14 u kategoriji do 46 kg gradonačelnik je dodijelio Mateju Dutkoviću, članu Judo kluba Okami. Matej je prvak Zagrebačke županije u uzrastu U15 -55 kg treću godinu uzastopno. Ove godine sudjelovao je na 17 turnira nastupivši u svojoj dobnoj skupini, ali i u kategorajama starijih uzrasta. Odradio je 74 borbe i osvojio 17 odličja. Priznanje za izvanredan uspjeh za također osvojeno 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u judu za uzrast mlađih kadeta U16 u kategoriji do 46 kg gradonačelnik je dodijelio Lani Juric. Uz to, Lana nosi titulu prvakinje Zagrebačke županije u dobnoj skupini U14 do 57 kilograma. U sezoni 2019. sudjelovala je na 12 natjecanja i borila se u 42 borbe, od kojih je osvojila 9 medalja. Uz priznanja dodijeljena im je i novčana nagrada.

Zahvalnicu Grada Svete Nedelje gradonačelnik je dodijelio udruzi Folklorni ansambl Sveta Nedelja za sveukupni rad i zasluge u promicanju svetonedeljske kulturne i folklorne baštine. Ansambl je plesnu sezonu 2018./2019. obilježio mnoštvom nastupa u Hrvatskoj i izvan granica Lijepe Naše. Na dvije velike inozemne turneje predstavili su Svetu Nedelju. To je bilo u Sharjahu u Ujedinjenima Arapskim Emiratima i u gradovima Sant Julia de Loria i Andorra la Vella u Andori. U Sharjahu su boravili 7 dana te imali 19 nastupa na 7 različitih lokacija, a izveli su sveukupno 415 minuta programa. Unutar Folklornog ansambla Sveta Nedelja djeluje nekoliko sekcija: reprezentativni ansambl, veteranska sekcija, dječja plesna sekcija, mlađi tamburaški orkestar, stariji tamburaški orkestar i pučki pjevači, a sveukupno broje 70 članova. Uz zahvalnicu dodijeljena im je i novčana nagrada.

Gradonačelnik Dario Zurovec od srca je čestitao predsjednici i članovima Folklornog ansambla Sveta Nedelja, kao i judašima Mateju Dutkoviću i Lani Juric. -Iznimno mi je drago da danas mogu uručiti priznanja i s područja kulture i s područja sporta. Folklorni ansambl Sveta Nedelja svojim nas je nastupima promovirao diljem svijeta, time jasno pokazavši od kolike je važnosti očuvanje kulturne i folklorne baštine. Čestitam vam na svim nastupima koje ste odradili ove plesne sezone, posebice onim međunarodnim. Da se trud i zalaganje uvijek isplati, pokazali su nam Matej Dutković i Lana Juric. Čestitam vam na osvajanju Prvenstva Hrvatske jer biti 3. u svojoj kategoriji na razini države nevjerojatan je uspjeh. Ovim priznanjem želim vam pokazati da pratimo vaš rad i cijenimo trud, a mnoštvo uspjeha želim vam i u razdoblju koje je pred vama – istaknuo je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec. Čestitkama se pridružila i njegova zamjenica Marija Hršak.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.