Kreativnost za ljepši božićni ugođaj

18. prosinca 2019.
Komentari isključeni
839 Pregleda

Članovi Udruge osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje i ove su godine iskazali svoju kreativnost i umijeće u izradi različitih predmeta i slika za Božić na svojoj likovno-kreativnoj radionici. Sve što su izradili izložili su večeras u svojim prostorijama na autobusnom kolodvoru u Samoboru i ponudili svima zainteresiranima da uzmu, uz donaciju udruzi za pripomoć daljnjem radu radionice koju uspješno vode Vesna Lisec, koja je i sama osoba s invaliditetom te Marina Ivančić iz Udruge likovnih umjetnika Samobora.

O tome je na otvorenju izložbe govorio predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Viktor Jozić naglasivši da se ove godine radilo u posebno otežanim uvjetima smanjenog financiranja ove i drugih radionica udruge. -No, rekao je Jozić, velik su napor učinile stručne službe udruge, Maja Držanić Čakanić i Marija Vojvodić Mawla, koje su se svesrdno trudile pomoći voditeljima i članovima u nabavi i pripremi materijala. Viktor Jozić je zahvalio i vozaču kombija udruge Boži koji je, kako je rekao, ne samo dovozio članove na radionice nego i svojim osmjehom i strpljivošću pomagao da se osjećaju veselo i smireno. Svi koji su primogli svemu tome prigodno su i nagrađeni.

Zamjenik župana Hrvoje Frankić je izložbu otvorio i istaknuo da toplina, razdraganost i nevinost koja zrači iz ovih uradaka ulijeva u svakog optimizam i čestitao na tome polaznicima radionice za koje vjeruje da su se i lijepo družili dok su izrađivali različite božićne predmete.

U razgledavanju i odabiru tih ukrasno-uporabnih predmeta članovima Udruge osoba s invaliditetom kasnije se pridružila i zamjenica svetonedeljskog gradonačelnika Marija Hršak, a to mogu sljedećih dana učiniti i svi koji bi željeli nešto odabrati za sebe i donacijom pomoći daljnjem djelovanju likovno-kreativne radionice.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.