U Bunkeru otvorena izložba najboljih studentica Akademije likovnih umjetnosti

17. prosinca 2019.
Komentari isključeni
693 Pregleda

U Centru za mlade sinoć je otvorena izložba radova najboljih studentica Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u ovoj godini, a to su Klara Burić, Iris Jambrek i Elena Štrok.

Uvodno je sve pozdravila ravnateljica Centra za mlade, Jelena Vojvoda, rekavši kako joj je drago da su uspostavili suradnju s renomiranom ustanovom kao što je Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu te da vjeruje da će ovakvih izložbi biti još više jer je galerijski prostor Centra za mlade zamišljen kao prostor u kojem svoje radove prikazuju upravo mladi umjetnici.

Autorice izložbe su najperspektivnije i najbolje mlade umjetnice s Akademije u Zagrebu. Sve su s različitih smjerova Akademije pa su i izloženi radovi nastali u različitim tehnikama.

“Ova izložba Klare Burić, Iris Jambrek i Elene Štrok je izložba nagrađenih studentica. Svake godine Akademija dodjeljuje pohvale najboljim studentima i to su nagrade za izniman doprinos i rad na Akademiji,a ove tri autorice su trenutačno naše najbolje sudentice i zato ih predstavljamo u galerijskom prostoru Centra za mlade – rekao je prodekan za nastavu na Akademiji likovnih umjetnosti, inače Samoborac, docent Miran Šabić. Čestitao je studenticama i izrazio nadu da će se u galeriju Centra za mlade vratiti sa samostalnim izložbama kada završe Akademiju i postanu profesionalne umjetnice.

Umjetnicama je na uspješnom radu čestitao te izložbu otvorio predsjednik samoborskog Gradskog vijeća, Miran Šoić. Radovi se mogu razgledati do 4. siječnja 2020. godine.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.