“Tiha noć” u kafiću Sway

16. prosinca 2019.
Komentari isključeni
560 Pregleda

U kafiću Sway u Samoboru, u sklopu Bunkera, u subotu navečer otvorena je izložba fotografija “Tiha noć”, koje su nastale u božićno vrijeme 2018. godine, a autorica im je književnica Lidija Vukčević. Uime Matice hrvatske Samobor uvodno je na otvorenju okupljene pozdravio i radove umjetnice predstavio Zoran Perović. Zatim je o njezinim fotografijama govorio slikar i književnik Dimitrije Popović, spomenuvši kako se autorica, osim književnošću, posljednjih sedam godina bavi i fotografskom umjetnošću. -Izložene fotografije nastale su u jednom životnom trenutku, šetnje gradom te izražavaju duboko unutarnje doživljavanje autorice, prožeto nježnošću i duhom blagdanskoga vremena – rekao je Popović.

Lidija Vukčević je snimljene motive opisala kao životne trenutke sažete u fotografije te zahvalila svima koji su poduprli i pomogli pri realizaciji izložbe.

Uime Grada Samobora, koji je i materijalni podupiratelj ove izložbe, nazočnima se obratio Miran Šoić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora. U glazbenom dijelu nastupio je duo MaLa, Maja Cipek i Lada Lokmer.

Izložba “Tiha noć” ostaje otvorena tijekom božićnog vremena, odnosno negdje do polovice siječnja 2020. godine.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.