Najnovije
Šatorovanje na Velikom Lovniku (7. kolovoza 2020. 13:09)
Samoborci bolji i od Vrapča (6. kolovoza 2020. 15:16)
Problemi s glomaznim i biootpadom (6. kolovoza 2020. 13:00)
Nove doze krvi (6. kolovoza 2020. 09:52)
Isplata mirovina od 7. kolovoza (6. kolovoza 2020. 09:32)
Kristovo trpljenje kao put spasenja (5. kolovoza 2020. 22:45)
Motokros, nogomet, trčanje… (5. kolovoza 2020. 12:39)

S novim idejama i udruženim snagama u nove izbore

14. prosinca 2019.
Komentari isključeni
841 Pregleda

Konsolidirali smo rad u svim našim ograncima, osnažili ih novim idejama, udružili snage, povezali mlade, žene i veterane na svim poljima i u dolazećoj predizbornoj godini održat ćemo sastanke u svim ograncima kako bismo se pripremili za izlazak na lokalne izbore u 2021. godini – rekao je sinoć u Centru za mlade, na redovitoj izvještajnoj skupštini Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke Samobor, njezin predsjednik Željko Stanec. Napomenuo je da su prije toga, već za koji dan, predsjednički izbori, pa potkraj 2020. godine i parlamentarni, a potom lokalni. -Svaki naš član u tome ima važnu ulogu i neprocjenjiva je njegova vrijednost, a ja ću se, kao i dosad, zauzimati, da to nikad ne bude narušeno – naglasio je Željko Stanec pohvalivši i Organizaciju mladih i rad žena u Hrvatskom srcu kao i ratnih veterana u Hrvatskom sokolu.

Na Stanecove riječi nadovezao se jedini prijavljeni govornik za ovu skupštinu, Tomo Jandrečić ustvrdivši da je došlo vrijeme da HSS pokaže koliko snage ima u mladima koji su se okupili oko stranke i koji su sada motor njezine aktivnosti.

Protekli jednogodišnji rad samoborskog HSS-a prikazan je u kratkom video zapisu, a predsjednik stranke Željko Stanec istaknuo je da je ostvareno sve što je bilo i planirano, rekavši da će značajne državne, gradske i stranačke obljetnice biti obilježene i u sljedećoj godini.

Na skupštini HSS-a, kojoj je nazočilo 276 od 304 izaslanika, govorili su i gosti. Prvi od njih bio je predstavnik samoborskog SDP-a Miran Šoić, koji je pohvalio dosadšnju suradnju između SDP-a i HSS-a na gradskoj razini dodavši da su pred njima novi izazovi u ostvarenju zajedničkih inicijativa u dnevno-političkom životu.

HSS-ov zamjenik župana Hrvoje Frankić izrazio je nadu da će i županijskom HSS-u vrlo brzo biti vraćen stari sjaj, a ova skupština – rekao je – samo je vjetar u leđa tome.

Glavni tajnik HSS-a i saborski zastupnik Željko Lenart podsjetio je da je stranka ne tako davno bila na rubu svog kraja, ali je njezina uspješna obnova na čelu s predsjednikom Krešom Beljakom krenula iz Samobora, a mladi postali nositelji velikog broja aktivnosti što dodatno ulijeva optimizam za budućnost HSS-a.

-Sve ovo, od novog vizuala stranke do jedinstva članstva iskazanog i na ovoj skupštini, djelo je novog vodstva samoborskog HSS-a na čelu sa Željkom Stanecom – rekao je na kraju predsjednik HSS-a, saborski zastupnik i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak. -To je samo pokazatelj da nismo pogriješili kada smo Željka Staneca izabrali da vodi HSS u Samoboru, koji je rastao od 2009. do 2013. godine, pa neznatno pao između 2013. i 2017., a sada, a snovim vodstvom, primjetno ponovno raste – naglasio je Krešo Beljak. Zahvalio je samoborskom SDP-u na izvrsnoj suradnji, koja je, kako je rekao, i više od toga, odnosno pravo prijateljstvo, svim gradskim pročelnicima, bez obzira na to u kojoj su stranci ili uopće nisu stranački ljudi, na koordiniranom radu bez razmirica te zaključio da bi uz takvu harmoniju na državnoj razini i Hrvatska daleko brže i jače prosperirala.

Priznanja za iznimnu aktivnost u radu samoborskog HSS-a primilo je 20-ak najagilnijih članova Gradskog odbora HSS-a, a među brojnim uzvanicima bili su i tehnički tajnik HSS-a i potpredsjednik HSS-a u Samoboru Mario Vlahović, drugi potpredsjednik samoborskog HSS-a i član Skupštine Zagrebačke županije Stjepan Kozlina, predsjednica Županijske organizacije HSS-a Martina Glasnović, gradski pročelnici Marinko Džepina, Željko Radovanić, Valentina Horvat, Zvonko Župančić, Juro Horvat i Davor Bošković te čelnici HSS-ovih tijela u Samoboru, predsjednik Organizacije mladih Matijas Bišćan, potpredsjednik Hrvatskog sokola Samobor Ivica Novoselec i potpredsjednice Hrvatskog srca Samobor Dragica Kos i Zdenka Velić. Za besprijekorno protokolarno odvijanje skupštine zaslužan je tajnik stranke Daniel Cvetković.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.