Singrlice pobjegle iz zatvora pa pustile glas

12. prosinca 2019.
Komentari isključeni
1.300 Pregleda

Ženski vokalni ansambl Singrlice svojim su samoborskim koncertom u srijedu, 11. prosinca još jednom pokazale o kako se jedinstvenoj pojavi na hrvatskoj glazbenoj sceni radi. Ovaj put kroz program naziva “Sing sing Singrlice”, pjevačice koje godinama uspješno vodi Tomislav Jozić, predstavile su se po prvi put u “a capella” izdanju, a osim poznatih hitova, publici u samoborskom kinu, ponudle su uvid i u neke od rjeđe izvođenih pjesama iz njihovog bogatog i Porinom nagrađenog repertoara. Naravno, sve kroz prizmu etno glazbe u modernim aranžmanima uz neizostavnu dozu humora.

Tako je početak koncerta prošao u iščitavanju optužnica za članice Singrlica koje su prvi dio glazbenog družnja provele “iza rešetaka”. Srećom, tu se našla Nina Kraljić kao vrhovna sutkinja koja je ipak našla olakotne okolnosti za Singrlice te ih pustila da drugi koncert otpjevaju i otplešu bez zatvorskih odora, u svojim tradicionalnim opravama. U međuvremenu, svoj posebni glas pustila je i Nina Kraljić uz gitarističku pratnju Mire Gugića tako da je publika mogla uživati i u njihovom pristupu etno glazbi.

U drugom dijelu koncerta Singrlice su svoje glasove spojile s instrumentima uz uvid i u njihovu video produkciju na velikom kino platnu. Đuro, Klinček, Jelica, Smiljem gora, Život, Kiša, Ljelje…izmjenjivale su se pjesme kroz koje su Loreta Drenški, Mihaela Ruklić, Katarina Ratkaj, Rea Ivanic, Ivančica Plemić, Danijela Jurac, Danijela Kikić Dakić, Maja Baltić, Valentina Suban, Mirjana Orsag, Iva Pinjušić i Jelena Zorko pokazale iznimnu upjevanost kao i preciznost u solo dionicama. Na kraju su svima okupljenima kao nagradu za dugotrajni pljesak Singrlice darovale Žigola na svoj način i završnu božićnu.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.