Izložba o 145 godina HPD “Jeka”

12. prosinca 2019.
Komentari isključeni
627 Pregleda

U Samoborskom muzeju sinoć je otvorena izložba” 145 godina od osnivanja Hrvatskog pjevačkog društva Jeka”. Izložba svjedoči o dugoj povijesti “Jeke” na čiji rad Samobor može biti ponosan, jer rijetka su pjevačka društva s ovako dugim pjevačkim stažom.

Sve nazočne pozdravili su i “jekašima” veliku obljetnicu čestitali te poželjeli još puno godina uspješnog djelovanja predsjednica Upravnog vijeća Samoborskog muzeja Irena Kapor i predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, koji je izložbu otvorio.

Autor izložbe Luka Kazimović rekao je kako ova izložba svjedoči o povezanosti Samoborskog muzeja i “Jeke” , jer je društvo osnovano u prostoru muzeja, a Jeka je inicirala i postavljanje Livadićevog poprsja 1902. godine na zgradi tadašnje općine. Zahvalio je Luka Kazimović predsjednici društva Gordani Naglić te članovima “Jeke” koji su pomogli u postavljanju izložbe.

Sve nazočne pozdravio je i umjetnički voditelj Maksimilijan Borić koji je naglasio kako 145 godina od osnivanja zbora nije mala stvar, jer samo je par zborova u Hrvatskoj koji broje toliko godina i Samobor to mora cijeniti. Izrazio je nadu da će zbor trajati još dugi niz godina te obećao da će se i dalje truditi da kvaliteta pjevanja bude na visokom nivou. Sve nazočne HPD “Jeka” počastilo je s nekoliko pjesama iz svog bogatog repertoara.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.