Učenici Erasmus+ projekta IX. gimnazije posjetili Svetu Nedelju

11. prosinca 2019.
Komentari isključeni
317 Pregleda

U sklopu “LOAD – Life of a Digi” Erasmus+ projekta IX. gimnazije, 46 učenika i 10 profesora iz Poljske, Portugala, Rumunjske, Španjolske i Turske u pratnji Sonje Lušić Radošević, ravnateljice IX. gimnazije kao i učenika iste, posjetili su danas Svetu Nedelju i Gradsku upravu. Učenike i profesore u Gradskoj vijećnici dočekao je gradonačelnik Dario Zurovec.

Cilj projekta “LOAD – Life Of A Digi” je promicanje svijesti o odgovornom korištenju interneta, njegovih resursa i digitalnih tehnologija u svim aspektima života, kao i razvijanje vještina učenicima 21. stoljeća kako bi osnažili svoje učenje pomoću digitalnih web 2.0 alata.

Gradonačelnik Dario Zurovec uvodno je pozdravio sve nazočne, te uz kratko upoznavanje sa Svetom Nedeljom, učenicima zaželio ugodan boravak u Hrvatskoj te istaknuo kako je izuzetno važno ulagati u samo obrazovanje. „Vjerujem kako ćete ovim posjetom i boravkom steći nova znanja i iskustva koja će vam biti od velikog značaja u budućem radu i obrazovanju. Svima želim mnogo uspjeha i nadam se kako ćete nas posjetiti i u budućem razdoblju“ istaknuo je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec koji je i sam pohađao IX. gimnaziju u Zagrebu.

Svim predstavnicima zemalja i koordinatorima projekta, kao i školi domaćinu, uručio je prigodni poklon, a učenici su imali priliku gradonačelniku postaviti pitanja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.