Božićni ugođaj u izlozima samoborske knjižnice

11. prosinca 2019.
Komentari isključeni
557 Pregleda

Sinoć je u samoborskoj knjižnici otvorena izložba jaslica koje su različitim tehnikama izradili članovi i prijatelji Društva svetog Izidora Seljaka koji se okupljaju u udruzi Ekosspiritus. Petnaestak kompozicija jaslica krasi izloge dječjeg odjela i odjela za odrasle.

Na otvaranju izložbe sve okupljene pozdravila je ravnateljica Gradske knjižnice Samobor Mirjana Dimnjaković. Program otvaranja izložbe vodila je Vlasta Hržić, voditeljica sekcije jasličara Društva svetog Izidora Seljaka, naglasivši da je ovo treća godina kako sekcija jasličara postavlja izložbu u različitim ambijentima. O povijesti postavljanja jaslica u samoborskom kraju govorio je Radovan Librić, vjeroučitelj i tajnik udruge Ekosspiritus prisjetivši se jaslica iz samoborskih crkvi, kapela i onih u privatnim domovima koje je uočio prigodom blagoslova kuća.

Članice i članovi Društva svetog Izidora Seljaka odjenuli su svoje narodne nošnje učinivši trenutak otvaranja izložbe još svečanijim i ljepšim. Na kraju su sve nazočne pozdravili predstavnici grada Samobora, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte Europske unije Marinko Džepina, proglasivši izložbu otvorenom na radost mnogih koji će kroz mjesec dana proći uz izloge Gradske knjižnice.

Juro Horvat je pohvalio i zahvalio na trudu svim članovima udruge Ekosspiritus i Društva svetog Izidora Seljaka koji čuvaju tradiciju i baštinu Samobora. Svi su se nastavili družiti u zajedništvu uz domaće kolače koje su ispekle članice Društva svetog Izidora Seljaka.

Radovan Librić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.