Školski medni dan obilježen i u samoborskim školama

10. prosinca 2019.
Komentari isključeni
353 Pregleda

U svim osnovnim školama na području grada Samobora jučer je obilježen Školski medni dan povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Svim učenicima prvih razreda tom je prilikom podijeljen med domaćih proizvođača zapakiran u “nacionalnu staklenku za med” što je Gradu Samoboru odobren financijski iznos od 9.288,00 kuna.

Program Školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka je program Ministarstva poljoprivrede, a svrha provedbe je podizanje svijesti djece, već od rane dobi, o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda te ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji, posebno zbog održavanja ekološke ravnoteže i biološke raznolikosti.

Budući da je u ranoj razvojnoj fazi djece moguće oblikovati njihove prehrambene navike s ciljem trajnog povećanja udjela meda u njihovoj prehrani, ovaj se hvalevrijedan program provodi u prvim razredima osnovnih škola.

Prvašiće osnovne škole Samobor tim povodom obišli su Predsjednik Gradskog vijeća, Miran Šoić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Juro Horvat te Marija Šoić i Vlatka Šalamun iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti uz ravnatelja Ivana Gorana Matoša.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.