Najnovije
Šatorovanje na Velikom Lovniku (7. kolovoza 2020. 13:09)
Samoborci bolji i od Vrapča (6. kolovoza 2020. 15:16)
Problemi s glomaznim i biootpadom (6. kolovoza 2020. 13:00)
Nove doze krvi (6. kolovoza 2020. 09:52)
Isplata mirovina od 7. kolovoza (6. kolovoza 2020. 09:32)
Kristovo trpljenje kao put spasenja (5. kolovoza 2020. 22:45)
Motokros, nogomet, trčanje… (5. kolovoza 2020. 12:39)

Zagrebačka županija: 5 novih vozila hitnoj pomoći, do kraja godine stižu još 2

9. prosinca 2019.
Komentari isključeni
610 Pregleda

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije od danas raspolaže s pet novih vozila, a do kraja godine stižu još dva. Ukupna vrijednost 4 vozila za sanitetski prijevoz i 3 vozila hitne medicinske pomoći iznosi 2,5 milijuna kuna. Ključeve novih vozila ravnatelju Zavoda Davorinu Gajniku uručio je u Zaprešiću župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Prema riječima ravnatelja Gajnika po jedno vozilo za sanitetski prijevoz dobit će ispostave Zavoda u Velikoj Gorici, Vrbovcu, Dugom Selu i Zaprešiću u kojem ostaje i vozilo hitne pomoći. „Čim dođu nova dva vozila hitne ona će biti raspoređena u ispostave Jastrebarsko i Samobor“ – pojasnio je Gajnik.

„Kad je naša hitna u pitanju, ovu godinu smo započeli i završavamo na isti način i to primopredajom 5 novih vozila. To potvrđuje da itekako skrbimo da djelatnici hitne medicine mogu kvalitetno obavljati svoj posao“, rekao je župan Kožić, podsjetivši kako je od 2014. godine do danas kupljeno 54 vozila za potrebe Zavoda za što je izdvojeno 17,1 milijuna kuna.

Inače, vozila Zavoda za hitnu medicinu godišnje prijeđu oko 5,5 milijuna kilometara zbog posebnog geografskog položaja Zagrebačke županije, ali i činjenice da se svi pacijenti koji trebaju bolničku skrb voze u Zagreb jer Županija nema bolnicu na svom području.

Govoreći o hitnoj medicinskoj pomoći, župan Kožić osvrnuo se i na nastavak sufinanciranja T1˟ timova. „I dalje nastavljamo financirati nadstandard hitne medicinske pomoći s obzirom da, iako smo tražili, još nije došao pozitivan odgovor o izmjeni mreže hitne medicinske pomoći“, kazao je Kožić. Tako Zagrebačka županija uz dosadašnje financiranje po jednog T1 tima u Svetom Ivanu Zelini i Ivanić-Gradu, financira po jedan tim u Zaprešiću i Samoboru za što je ukupno u proračunu osigurano gotovo 2,5 milijuna kuna.
 

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.