Marija Igaly u Samoboru predstavlja djela od latica cvijeća

7. prosinca 2019.
Komentari isključeni
860 Pregleda

U maloj dvorani Galerije Prica u ponedjeljka 9. prosinca, u 19 sati, otvara se izložba Marije Igaly „toMAgo“. Marija Igaly po struci je profesor defektolog, a prije gotovo 40 godina počela se spontano likovno izražavati na nov originalan način; stvara minijature od prešanih latica cvijeća, figurativne i bez upotrebe ljepila. Za postupak izrade svojih umjetničkih minijatura dobila je na Međunarodnoj izložbi inovacija u Ženevi srebrnu medalju te brončanu na 48. Svjetskom salonu inovacija, otkrića i novih tehnologija u Bruxellesu EUREKA .

Sa svojim jedinstvenim radovima sudjelovala je na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu, a promljena je i u međunarodnu udrugu profesionalnih likovnih umjetnika.

Za svoj umjetnički rad primila je brojna priznanja, zahvale, nagrade i diplome. Radovi Marije Igaly u maloj dvorani Galerije Prica moći će se razgledati od 9. prosinca pa sve do 4. siječnja iduće godine.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.