Samoborski volonteri obilježili svoj dan i ukazali na važnost volontiranja

6. prosinca 2019.
Komentari isključeni
802 Pregleda

Međunarodni dan volontera jučer su samoborski volonteri obilježili u Centru za mlade gdje su promovirali brošuru o projektima realiziranim u proteklih 6 godina koliko djeluje Volonterski centar “Kad bi svi…”

“Zahvaljujući našoj novoj članici Jani Tomić i tajnici Nini Savić Cipek koje su provodile projekt “Startam zeleno” objavili smo ovu brošuru čije je izdavanje financirala Zagrebačka županija, a u kojoj je opisan taj projekt, kao i svi drugi koje smo uspješno realizirali u proteklih 6 godina” – rekla je voditeljica Volonterskog Centra Kad bi svi..” Vesna Jelinčić.

U sklopu projekta “Startam zeleno” održane su četiri radionice za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a cilj je bio prevencija neodgovornog ponašanja prema okolišu. Sve o tom projektu građani će moći saznati 17. prosinca od 19 sati u Pop Up kinu, na predavanju koje će biti održano u sklopu “Građanskog utorka” – najavila je Vesna Jelinčić te naglasila kako je brošura svojevrsna promocija volonterstva, jer sadrži sve o volonterskim projektima koje su samoborski volonteri realizirali.

Popis je poduži pa ćemo podsjetiti na neke od njih. “Hrabro kroz život”projekt je tijekom kojeg su mladi mogli naučiti kako prevladati strah od javnih nastupa, tijekom humanitarne akcija “Kad bi svi za školu u prirodi” prikupljala su se sredstva za sufinanciranje izleta djeci o kojoj brine udruga Nova budućnost, a tijekom projekta “Chillanje s volonterima” mladi su mogli naučiti zašto i kako volontirati.

“Mađunarodni dan volontera je prilika da se ukaže na važnost volontiranja te da se ljudi uključe u volonterske centre i da se promovira volonterstvo kao predivna aktivnost” – poručila je Vesna Jelinčić.

Želite li se pridružiti Volonterskom Centru Kad bi svi… kontakte potražite na njihovoj Facebook i web stranici.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.