Dan volontera, dječje ljetovanje i buvljak Crvenog križa

6. prosinca 2019.
Komentari isključeni
429 Pregleda

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Samobora jučer su također obilježili Međunarodni dan volontera, za njih i dan humanosti i nesebičnosti, i to prigodnim druženjem te mini humanitarnom akcijom u kojoj su obišli osobe u potrebi koje su razveselili malim blagdanskim darivanjem.

Sutra će “crvenokrižaši” ponovno na štandu na Trgu kralja Tomislava prodavati dječje likovne radove nastale u Ljetnom kampu Crvenog križa u Selcu, a sve u sklopu akcije Solidarnost na djelu 2019. Uz te dječje uratke, građani će moći kupiti i novčani bon u vrijednosti od 5 kuna, a sav prihod od ove akcije usmjeren je za novo ljetovanje djece slabijeg socijalnog statusa u sljedećoj, 2020. godini. Štand Crvenog križa bit će otvoren od 9 do 12 sati.

Uz ovu akciju, samoborski Crveni križ će, kao i lani u adventu, prirediti sutra i svojevrsni “buvljak” na trgu kod glavne gradske pošte s ponudom raznih odjevnih predmeta. “Buvljak” će biti otvoren u prijepodnevnim satima.

Obje akcije bit će ponovljene i u subotu, 14. prosinca.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.