Najnovije
Šatorovanje na Velikom Lovniku (7. kolovoza 2020. 13:09)
Samoborci bolji i od Vrapča (6. kolovoza 2020. 15:16)
Problemi s glomaznim i biootpadom (6. kolovoza 2020. 13:00)
Nove doze krvi (6. kolovoza 2020. 09:52)
Isplata mirovina od 7. kolovoza (6. kolovoza 2020. 09:32)
Kristovo trpljenje kao put spasenja (5. kolovoza 2020. 22:45)
Motokros, nogomet, trčanje… (5. kolovoza 2020. 12:39)

HAK u vrtiću

4. prosinca 2019.
Komentari isključeni
656 Pregleda

Hladnu zimsku srijedu u Dječjem vrtiću Izvoru u Bregani zagrijali su danas gosti, Sandra i Damir, djelatnici HAK-a, uz pomoć predškolaraca iz skupina Hobotnice, Medvjedići i Pilići. Kroz edukativni program “Vidi i klikni”, pokazali su mališanima važnost sigurnosti u prometu. Kroz interaktivnu radionicu, na djeci primjeren način, približili su poznavanje prometnih propisa u svojstvu pješaka ili suputnika u automobilu, prepoznavanje karakterističnih opasnosti kojima su djeca izložena u prometu, korištenje nogostupa, sigurnosnih pravila te odgovorno ponašanje na cesti.

Kako se i zašto uspostavlja vizualan kontakt s vozačem, na koji način pravilno ući u vozilo te u čemu je važnost korištenja sjedalice i sigurnosnih pojaseva, samo su neka pitanja na koje su djeca spremno odgovarala. Sa zanimanjem su pratila, ali i aktivno sudjelovala u prikazu primjera u praksi. Oduševio ih je lutak Haki, pokazno vozilo i ostali rekviziti poput semafora, koje su gosti donijeli sa sobom. Pokazali su zavidno znanje o prometu i da su spremni za skori odlazak u školu. Najbolje od svega uočili su greške koje rade njihovi roditelji kršeći spomenuta pravila pri brzom odlasku u vrtić ili trgovinu. Nakon ovakve edukacije zasigurno će ih sljedeći put upozoriti na ispravan postupak.

Za podsjetnik na zanimljivih i ugodno provedenih sat vremena, Damir i Sandra darovali su im edukativnu bojanku te maskotu zebre.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.