Karate juniori Samobora državni prvaci

3. prosinca 2019.
Komentari isključeni
644 Pregleda

Briljantni karate juniori Samobora nastupili su na ekipnom prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u borbama te prvenstvu Hrvatske u katama za uzrast kadeta, juniora i mlađih seniora s dvije ekipe koje su na kraju obje osvojile državnu medalju. Ekipa u sastavu Dario Szel, Dario Gluhinić i Dino Šimunec dominirala je i s tri ostvarene pobjede zauzela prvo mjesto i osvojila naslov prvaka Hrvatske. Broncom se okitila druga juniorska ekipa u sastavu Mislav Blažeković, Jakov Fember i Ivan Terihaj, a samo sportska nesreća ih je udaljila od ulaska u finale.

Kadetska muška ekipa u sastavu Vid Kralj Radulović, Ivan Terihaj, Ivan Niko Prusina i Patrik Jednar je prema očekivanjima ušla u finale gdje je na čudan način izgubila meč od predstavnika iz Čakovca. Ostao je zbog toga gorak okus u ustima, ali su dečki pokazali karakter i veliko junačko srce.

Brončane su u Jelkovcu bile i juniorke u sastavu Paula Šogorić, Mia Greta Zorko i Magdalena Šuflaj, ali su, kao i kadeti, trebale biti stubu više u plasmanu.

Za uspješan sportski dan pobrinule su se i katašice Lucija Gečević i Nika Jelen koje su u konkurenciji mlađih kadetkinja osvojile srebro, odnosno broncu te time zaokružile fenomenalan skor osvojenih državnih medalja u 2019. godini na čak 22.

Prvenstvo je u nedjelju odražno u novoj školskoj sportskoj dvorani Srednje škole u Jelkovcu.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.