Ana Lenard do zlata i novih bodova

3. prosinca 2019.
Komentari isključeni
853 Pregleda

Najbolja samoborska sportašica, Ana Lenard, pobjednica je subotnjeg, 47. po redu, Trbovlje Opena, jednog od najstarijih karate natjecanja u Europi. Turnir je okupio 556 natjecatelja iz 88 klubova koji su došli u Trbovlje iz 11 država. Hrvatski karate savez je ovom natjecanju dao posebnu važnost te ga je odabrao kao jednog od kriterijskih za nastup na seniorskom prvenstvu Europe koje će se održati u ožujku u Bakuu u Azerbajdžanu.

Ana Lenard je stoga na ovo natjecanje otišla vrlo motivirano što je u konačnici i rezultiralo njezinim uvjerljivim pobjedama te osvajanjem prvog mjesta. Najvažnije je što je svoju najveću hrvatsku konkurenticu u polufinalu uvjerljivo pobijedila rezultatom 8:0 za svega minutu i 20 sekundi što je rijetkost u karateu. Takva dominacija i sigurnost koju je Ana Lenard pokazala u toj borbi zadivila je sve gledatelje u sportskoj dvorani u Trbovlju.

Pobjedom je Ana ostvarila i znatnu bodovnu prednost pred konkurenticama te se može slobodno reći da je već jednom nogom na Europskom prvenstvu u Bakuu.

Ana Lenard s trenerom Darkom Šimuncem

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.