Skupština Bratovštine sv. Jakova apostola

2. prosinca 2019.
Komentari isključeni
902 Pregleda

Godišnja Skupština Bratovštine sv. Jakova apostola održana je u nedjelju 1.prosinca na Cerini.

Okupljena braća i sestre osvrnuli su se na rad Bratovštine u godini koja je na izmaku i planirali aktivnosti za 2020.godinu. Skupštinu su pripremili i vodili : Vedran Pražen, tajnik i Radovan Librić, tajnik udruge Ekosspiritus. Bratovština ima tek petnaestak članova a sada su se pridružilo još troje članova. Popularizacija Camina, hodočasničkog puta na grob sv. Jakova apostola u Španjolskoj jedan je od glavnih ciljeva ovog bratstva koje se ostvaruje raznim aktivnostima, od višednevnih hodočašća do predavanja i izložbi.

Skupština je završila euharistijom koju je predvodio vlč. Milan Kerš u maloj kućnoj kapeli kraj planinarskog doma Cerinski vir.Biranim riječima svećenik je tumačio evanđelje prve nedjelje došašća smještajući ga u kontekst života i planova Bratovštine.

Predsjednik Bratstva, Ante Blažević zajedno s svojim članovima ponosan je na angažman svih onih koji se trude da ovo malo Bratstvo evangelizira i donosi Radosnu vijest svima onima koje susreću na svom putu.
R.L.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.