Kontrolori leta doniraju, avioni lete, a velika srca trče

2. prosinca 2019.
Komentari isključeni
954 Pregleda

Još jednu, šestu po redu, veliku sportsku humanitarnu akciju jučer je organizirao Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor koji je na prostorima nekadašnje samoborske vojarne okupio mnoštvo velikih srca na rekreativnom, ali plemenitom trčanju za štićenike Udruge Nova budućnost iz Samobora. Već na startu u 10 sati našlo se 380 velikih srca, koja su i ove godine odlučila potrčati ususret novoj budućnosti za djecu bez roditeljske skrbi, a do kraja akcije, do 14 sati, taj broj je narastao na 621 trkača, pri čemu su napravili 7073 kruga na stazi čiji je krug iznosio 720 metara, što je otprilike ukupno 5092 kilometra.

Na kraju, ono najvažnije, trkači, nordijski hodači, šetači, donatori, prijatelji iz raznih sportskih klubova i udruga iz Samobora, Zagreba, Jastrebarskog, Zagorja, iz šire okolice grada Zagreba i Županije, zajedno sa sponzorima, donirali su najviše novaca i bonova za kupovinu ikada, u ukupnoj vrijednosti od 39.389 kuna, ne računajući ono što će danas biti vidljivo na žiro-računu Udruge Nova budućnost od izravnih uplata onih koji nisu bili u mogućnosti osobno donirati i trčati u Samoboru. Sve to poduprijeli su Uniqa osiguranje te Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja i Hrvatska udruga kontrolora letenja koji su od prvog dana uz ovu akciju.

Iako to nije bilo najvažnije, kod žena najviše je pretrčala Sandra Juhaz, članica Kluba cestovnog i planinskog trčanja, koja je skupila 53 kruga, što je nekih 38 kilometara jer je vrhunska sportašica i ima čudesnu energiju, uvijek spremna širiti pozitivu. Kod muškaraca, od prve do posljednje minute trčao je mladi ultramaratonac, trener u Školi trčanja Omega, Nikola Rošić. Nikola je pretrčao okruglih 60 krugova, dakle prebacio je maraton i još malo više od toga. Obiteljski, više od 90 krugova, istrčali su Luka Brezinščak i Martina Ferić Pattiera s dva sina i preslatkom mladom kujicom. Ni jedna od dosadašnjih 6 akcija Velika srca trče nije prošla bez jedne od ključnih trkačica u organizacijskom smislu, Petre Aralice, pa tako ni ova, ali ovaj put, uz njezinju sestru Ivanu, i s pojačanjem, najmlađim sudionikom Velikih srca 2019., malim Antom koji još nije napunio ni 2 mjeseca života i ovo mu je bilo sportsko krštenje.

Sve je na početku ispratio Sveti Nikola, posebno na radost djece, za koju je pripremio i uvijek primamljive bombone. Za sportski dio humanitarne utrke Velika srca trče brinuo se aktualni predsjednik Kluba cestovnog i planinskog trčanja, i sam veliki trkač, Goran Lesjak sa svojom ekipom duž cijele staze, a za organizacijski dio prvi predsjednik Kluba, Željko Oreški sa svojim timom.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.