Večeras paljenje prve adventske svijeće na Trgu

30. studenoga 2019.
Komentari isključeni
491 Pregleda

Na velikom adventskom vijencu oko gradskog zdenca danas, u subotu, 30. studenog, u 17 sati će, uz prigodni program u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Samobor, biti upaljena prva adventska svijeća. U programu će nastupiti župljani Župe svete Anastazije iz Samobora, župnik Ivica Cik i župni dječji zbor Samoborski krijes te Udruga Etno fletno.

Sljedeće subote, 7. prosinca u 17 sati, pri paljenju druge adventske svijeće, sudjelovat će, uz članove samoborskog ogranka Matice hrvatske i Udruge Etno fletno, župljani Župe svetog Ivana Krstitelja iz Luga sa župnikom Josipom Čuligom i zborom mladih Glas iz pustinje.

Treća adventska svijeća na glavnom gradskom trgu palit će se 14. prosinca u 17 sati uz Župu Krista Kralja iz Domaslovca i župnika Branimira Budinskog, njihov župni zbor Glasnici velikoga Kralja te Maticu hrvatsku i Etno fletno.

Na posljetku, 21. prosinca u 17 sati, u paljenju četvrte adventske svijeće, sudjelovat će župljani Župe svete Barbare iz Ruda sa župnikom Darkom Banfićem i mješovitim župnim zborom te članovima Matice hrvatske i Udruge Etno fletno.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.