Samoborski planinari na Kopitniku

25. studenoga 2019.
Komentari isključeni
576 Pregleda

Planinarska bratovština svetog Bernarda organizirala je jučer posljednji izlet u ovoj kalendarskoj godini. Planinari su se okupili na jutarnjoj misi kod časnih sestara Služavki malog Isusa u Samoboru te duhovno obogaćeni, automobilima krenuli put Slovenije, do mjesta Rimske Toplice.

Tu započinje jedna od planinarskih staza do Kopitnika, vrha visokog 914 metara. Staza se gotovo cijelim putem uspinje i za oko dva sata svi su došli do planinarske kuće “Koča na Kopitniku” na 865 metara nadomrske visine. Oni koji su bili malo brži, popeli su se i na vrh, udaljen 20-ak minuta hoda od kuće. Za lijepog vremena pogled seže daleko u dolinu, kažu sve do Zagreba, no ovoga puta vidjeli su se samo okolni vrhovi zbog oblaka i guste magle u nizini.

Nakon okrjepe, planinari su se drugim putom spustili do Rimskih Toplica. Pritom je trebalo biti dosta oprezan zbog mokrog lišća na stazi, koja se jednim dijelom dosta strmo spušta prema nizini. Nakon cjelodnevnog uživanja u jesenskoj prirodi, planinari su se vratili u Samobor puni dojmova, u iščekivanju nekog novog izletau novoj godini.

Lovorka Grbac

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.