Peter Ranga sa suvozačem Viktorom Banom pobjednici 10. Rallya Santa Domenica

25. studenoga 2019.
Komentari isključeni
743 Pregleda

Mađari Peter Ranga sa suvozačem Viktorom Banom u Škodi Fabiji R5 pobjednici su 10. Rallya Santa Domenica. Njihova spektakularna vožnja na ove godine skoro suhom makadamu, već na prva dva brzinska ispita pokazala je da ozbiljno ciljaju na pobjedu, a to su, nakon slabije treće vožnje, potvrdili na četvrtom, završnom “brzincu” na kojem su pokazali premoć.

Četverostruki pobjednik Rally Santa Domenica Beppo Harrach i suvozač Dominik Jahn u Ford Fiesti R5 MK II dali su sve od sebe kako bi dostigli Petera i Viktora, ali nije im uspjelo, te su se morali zadovoljiti osvajanjem drugog mjesta ukupnog poretka. Simpatična posada sastavljena od oca i kćeri iz Mađarske, Sandor Olle i Rebeka Olle u Škodi Fabiji R5 odličnom vožnjom osvojila je treće mjesto pobjedničkog postolja.

Deseti Rally Santa Domenica tradicionalno je započeo u subotu Shakedownom na šoderici u Šavrščaku, na dijelu staze na kojem se dan kasnije vozila i sama utrka. U večernjim satima na glavnog trgu Svete Nedelje posade s najboljim rezultatima ostvarenim na službenom treningu izabrale su svoje startne pozicije za samu utrku da bi uslijedio Ceremonijalni start. Svaka posada predstavila se prelaskom preko rampe praćena pogledima nekoliko tisuća okupljenih gledatelja.

Ove godine Rally Santa Domenica okupio je posade iz 7 zemalja, a uz velik odaziv domaćih, najviše posada stiglo je iz Italije. Uz posade su stigli i njihovi prateći timovi, članovi obitelji i navijači, pa se tražio i krevet više na području Svete Nedelje, Samobora i Zagreba.

Osim velikog interesa medija, ovogodišnji Rally popratilo je više od 10.000 posjetitelja koji su uživali u vrhunskoj auto predstavi u organizaciji Auto i karting klub Sveta Nedelja koji je ponovno podigao ionako viosko postavljenu ljestvicu za organizatore takvih natjecanja u regiji.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.