Na Samoborskom tamburatoriju opet se uživalo u raznolikosti zvuka

24. studenoga 2019.
Komentari isključeni
834 Pregleda

Sedmu godinu u nizu Tamburaško društvo Ferdo Livadić u Samoboru je okupilo majstore tamburaškog muziciranja u programu naziva Samoborski tamburatorij. Ova smotra tamburaške glazbe u našem gradu okuplja vrsne ansamble koji, uz domaće tamburaške snage, prezentira raznolikost pristupa tamburaškoj glazbi i publici nudi večer sjajnog sviranja uz nešto vokalnih dionica.

Ove godine, u subotu, 23. studenog, u samoborskom kinu predstavili su se na početku Subotički tamburaški kvartet pod mentorstvov Sonje Bente koji su zasvirali Le Rondeaudel Waschbär, Gershwinov Preludium 3 te presjek pop-rock standarda u tamburaškom aranžmanu.

Na pozornicu su potom došli najmlađi sudionici, kako po godinama tako i vremenu u kojem nastupaju zajedno jer Tamburaški sekstet Glazbene škole Ferdo Livadić djeluje tek nekoliko mjeseci i to pod vostvom Petre Vojvodić Mrvoš. Oni su se odlučili za Šostakoviča i Valcer br. 2, Schubertovu Serenadu te Hačaturjanov Ples sa sabljama.

Tamburaški orkestar KUD-a Kašina u Samoboru je zasvirao Kicoška posla Bože Potočnika, Zirdumovu Molitvu te poznatu Stavi svjetiljku u prozor gdje je pjevačku dionicu odradio Vid Šarkanj dok je orkestar vodio Vice Zirdum.

Vokalni ansambl Samoborke predvođene voditeljem Mariom Kambićem ovaj su put otpjevale skladbe Mura, Mura te Dumboko je…

Tamburaški orkestar TD Gaj u Samoboru je ovaj put izvodio Tamburaške varijacije Deana Koprija, Boogie rock Antuna Nikolića te za kraj Runolist kojeg je uz tamburaše koje je vodio Krešimir Račić otpjevala Ana Gross.
Ana se na pozornicu vratila otpjevati i Da sem ti z lasima zvezala ruke u nastupu Tamburaškog orkestra TD Ferdo Livadić koje je vodila Petra Vojvodić Mrvoš. Domaćini su još odsvirali i Samoborske meditacije Miljenka Prohaske i Ples pod maskama Jurice Hrenića.

Za sami kraj zasvirao je nagrađivani Subotički tamburaški orkestar pod vodstvom Sonje Berte. Panonski valcer, potom Moonlight serenade te Pequena esarda uz solo bisernicu Ivanu Mačković oduševili su publiku koja je aplauzom popratila i završno Malo bunjevačko kolo. Uz goste iz Subotice u Samobor su stigle i njihove poznate Slamarice, a svim sudionicima 7. Samoborskog tamburatorija domaćini iz Tamburaškog društva Ferdo Livadić uručili su priznanja baš kao i voditelju tambušraške svečanosti Dragi Celiziću.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.