Zaokružen još jedan investicijski ciklus PRO-KLIME

22. studenoga 2019.
Komentari isključeni
1.811 Pregleda

Tri godine nakon otvorenja zadnje poslovne hale, tvrtka PRO-KLIMA, čije je sjedište u Gradni, danas je upriličila svečanost otvorenja novog poslovnog pogona. To je pokazatelj očito vrlo uspješne razvojne poslovne politike i orijentacije uprave PRO-KLIME, čije je brojne međunarodne projekte i renomirane klijente prepoznao i nizozemski konglomerat Centrotec, pa tako od 2015. godine PRO-KLIMA djeluje kao dio WOLF grupacije u Njemačkoj. Vodeći je regionalni proizvođač klimatizacijske tehnologije što su na otvorenju novog poslovnog prostora potvrdili i članovi njezine uprave, ali i poslovni partneri iz Hrvatske i Europe te posebno Adria regije kao i gosti i uzvanici na ovoj svečanosti.

Predsjednik Uprave PRO-KLIME, Tomislav Cikač, podsjetio je okupljene da je još kod prethodnog otvorenja novog pogona tvrtke najavio i novi investicijski ciklus, čiji je rezultat ova nova proizvodna hala. -Ukupna vrijednost ove investicije je 3,7 milijuna eura čime je PRO-KLIMA dobila 4 tisuće četvornih metara novog poslovnog prostora, od čega 3200 kvadrata otpada na proizvodni pogon – rekao je Cikač i dodao da je to samo dio ukupnog podizanja kapaciteta, produktivnosti i učinkovitosti proizvodnje PRO-KLIME.

U suradnji s matičnom tvrtkom WOLF, PRO-KLIMA već neko vrijeme vrlo usredotočeno i marljivo radi na optimiranju organizacije poslovnih procesa i jedna je od predvodnica “tailor-made”, odnosno “proizvodnje po mjeri” usklađene s LEAN menadžmentom ili tzv. vitkom proizvodnjom. Novi proizvodni kapaciteti omogućit će PRO-KLIMI daljnje zapošljavanje i učinkovitije uvođenje modernih tehnologija čime tvrtka, koja je kao obrt startala 1967. godine, želi biti pozitivan primjer uspješne i moderne industrijske tvrtke u Hrvatskoj.

-Naš je plan da u sljedećih 5 godina, odnosno do 2024. godine udvostručimo proizvodne kapacitete – najavio je Tomislav Cikač dodavši da su u fokusu tog cilja i kupci kao partneri tvrtke i zaposlenici kojima se nastoji što više olakšati naporan rad i omogućiti da uz veću kreativnost i zarađuju više. Na kraju je zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u kreiranju ove hale, a posebno Gradu Samoboru kao partneru u gotovo svim ovakvim projektima PRO-KLIME.

Uime Grada Samobora ovom otvorenju nazočili su pročelnik za financije Željko Radovanić, predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić i zamjenik gradonačelnika Željko Stanec. -Kad netko pokazuje interes za suradnjom i želju za napredovanjem to svaka gradska uprava mora prepoznati i u svojim mogućnostima i zakonskim ograničenjima poduprijeti – istaknuo je Željko Stanec i nastavio: Vi ste proizvođači koji punite proračun Grada Samobora i Republike Hrvatske, a mi vas, kao Grad, oslobađamo od plaćanja komunalnog doprinosa, osim simbolične kune po prostornom metru, a oslobođeni ste u prvoj godini poslovanja i od plaćanja komunalne naknade 100 posto, u drugoj godini 75 posto, a u trećoj 50 posto i to je poticaj lokalne samouprave investitorima za dolazak u Samobor.

Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne poslove i Europsku uniju, Ivan Barbarić, bio je izaslanik predsjednice države na ovom otvorenju i rekao da mu je posebno velika čast kad može nazočiti trenutku investicije u proizvodnji jer to je prava dodana vrijednost jačanju hrvatske ekonomije.

Na kraju je govorio predsjednik Uprave WOLF grupacije, doktor Thomas Kneip, koji je naglasio važnost PRO-KLIME u kreiranju strategije razvoja cijelog Centroteca. -PRO-KLIMA i WOLF, rekao je, imaju različit pristup proizvodnji i tržištu i u tome se nadopunjuju u zajedničkoj utakmici u kojoj zasad, svatko sa svojom poslovnom orijentacijom, i pobjeđuju.

U nastavku svečanog programa, koji je vodila Mila Horvat, za zabavno-glazbeni dio, pobrinula se Natali Dizdar.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.