10. rally na Savršćaku

22. studenoga 2019.
Komentari isključeni
926 Pregleda

Jubilarni, 10. Rally show Santa Domenica, održat će se ovog vikenda na šoderici u Savršćaku. To je najveće i najposjećenije automobilističko natjecanje u ovom dijelu Europe, a organizira ga Autokarting klub Sveta Nedelja.

Ove će godine sudjelovati 100 posada iz 10 zemalja, a među njima su vrhunska imena iz hrvatskog, europskog i svjetskog rally svijeta. Rally se sastoji od 4 brzinska ispita ukupne dužine 34,4 kilometra, dok ukupna dužina Shakedowna, s maksimalno dopuštena 4 starta, iznosi 12,3 kilometra.

Uvod u rally bit će večerašnji party (petak, 22. studenog) na Savršćaku koji je otvoren za sve, a počinje u 21 sat. Sutra, u subotu, 23. studenog, u 14 sati počinje i službeni trening vozača, a u 19 sati na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji bit će odabir startnih pozicija te od 19.30 ceremonijalni start kao službeni početak natjecanja. Uz prigodni program predstavit će se svi sudionici rallyja.

Natjecanje počinje u nedjelju, 24. studenog, u 8 sati sa startom u Savršćaku, a podjela nagrada najboljima i svečano zatvaranje bit će u 17 sati.

(Fotografija preuzeta s www.rallysantadomenica.com)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.