Gradsko društvo Crvenog križa priredilo večer zahvale na humanosti !

20. studenoga 2019.
Komentari isključeni
617 Pregleda

U povodu Dana dobrovoljnih darovatelja krvi sinoć je Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika u dvorani samoborskog kina priredilo svečanost tijekom koje su zahvalnice primili dobrovoljni darovatelji krvi koji su višestruko pokazali svoju humanost.

Zahvalnice su im za krv darovanu 20, 30, 40, 50, 75, 100, 125 i više puta dodijelili upravo oni kojima je tuđa krv spasila život ili pak pomogla u izlječenju kako njih samih ili njihovih bližnjih.

Dobrovoljno darivanje krvi jedna je od najpoznatijih djelatnosti Crvenog križa. Ova djelatnost okuplja veliku obitelj nesebičnih pojedinaca, kojima nikada nije teško odazvati se pozivu, doći na mjesto prikupljanja i darovati svoju krv za potrebe nekoga koga niti ne poznaju. Vjera da će njihova plemenita gesta nekome spasiti život veća je i jača od bilo kakve teškoće i zato je Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika priredilo svečanost kako bi im uputili veliko hvala za to što čine.

Dobrodošlicu svima poželio je i darovateljima krvi na plemenitosti zahvalio predsjednik našeg Gradskog društva Crvenog križa, Edi Kirschenheuter, a prisutnima su se obratili i zamjenik župana Hrvoje Frankić, zamjenik gradonačelnika Samobora, Željko Stanec i zamjenica gradonačelnika Svete Nedelje, Marija Hršak. Također su uputili veliko hvala svima koji nesebično pomažu drugima.

Na kraju je darivateljima na hrabrosti, humanosti i plemenitosti zahvalila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika Anica Francetić Kufrin.

Naglasila je kako je svaka akcija darivanja krvi slavlje humanosti te da će do konca ove godine biti prikupljeno preko 2000 doza krvi, a što je 25% više nego lani, a te će doze krvi potencijalno spasiti 6 000 života. U akcije darivanja krvi Crvenog križa ove se godine uključilo 120 novih darovatelja krvi rekla je Anica Francetić Kufrin te istaknula kako su darovatelji krvi heroji našeg društva te mogu biti primjer drugima. Zahvalila je Anica Francetić Kufrin i svim volonterima kao i Zagrebačkoj županiji te gradovima Samobor i Sveta Nedelja kao i općini Stupnik što financijski podupiru rad Crvenog križa.

Broj onih koji darivanjem krvi pomažu drugima je uistinu velik, pa ćemo izdvojiti rekordere, koji su krv darovali 100 i više puta, a to su Vladimir Burić, Branko Curman, Milan Hrženjak, Stjepan Ivančić, Ivan Kalingar, Marijan Kovačić, Damir Ratešić, Miroslav Andrašić i Jablanko Herceg.
Obiteljsku zahvalnicu dobili su Freddy i Filip Burić, koji su zajedno krv darovali ukupno 78 puta.

Posebnu zahvalnicu zaslužili su i Ivana i Tomislav Barbarić, vlasnici poznatog ugostiteljskog obrta PETAR PAN koji od ove godine nesebično doniraju zahvalni obrok darovateljima krvi i na taj način doprinose razvoju dobrovoljnog darivanja krvi te ostvarenju humanitarnih ciljeva Hrvatskog crvenog križa.

Sinoćnju večer humanosti pjesmom je uveličala i sve prisutne oduševila Vlatka Burić Dujmović.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.