Počele pripreme za 194. Samoborski fašnik

19. studenoga 2019.
Komentari isključeni
3.057 Pregleda

Jučer je u gradskoj vijećnici održan inicijalni sastanak organizatora Samoborskog fašnika s predstavnicima mjesnih odbora i gradskih četvrti, koji su iskazali zanimanje za sudjelovanje u dolazećim fašničkim spelancijama.

Pozivu su se odazvali predstavnici MO Celine Samoborske, MO Domaslovec, MO Klokočevec Samoborski, MO Lug Samoborski, MO Pavučnjak, MO Rude i GČ Južno naselje, a o početnim pripremama za predstojeći fašnik informirali su ih Petar Grgečić iz Uparvnog odjela za komunalne djelatnosti grada Samobora, Martina Paladina,direktorica TZ Samobor i Štef Fiškal, glasnogovornik Slobodne Fašničke Republike Samobor.

Kako je rečeno, 194. Samoborski fašnik počinje na Valentinovo, 14. veljače 2020., i potrajat će do 25. veljače. Osnovni slogan je “Ekipa iz Srakostripa”, a tematski moto “Od bedaka do superjunaka”.

Za materijalne troškove priprema mjesnih odbora i gradskih četvrti u gradskom je proračunu osigurano 290 tisuća kuna, dok nagradni fond teži 90 tisuća kuna. Naravno, iznos sredstava za pripremu zavisi o broju prijavljenih sudionika iz mjesnih odbora i gradskih četvrti.

Iznesen je prijedlog da se Tabori mjesnih odbora nakon nekoliko godina ponovo presele u Livadićevu ulicu umjesto Trga pored pošte, no konačna odluka o tome bit će donesena nakon dodatnih razgovora s mjesnim odborima.

Rok za prijavu mjesnih odbora i gradskih četvrti za sudjelovanje u fašničkim povorkama je 2. prosinca ove godine!

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.