“Potpuni stranci” kazališta PAX obilježili Noć kazališta

18. studenoga 2019.
Komentari isključeni
945 Pregleda

Noć kazališta protekle subote, 16. studenog obilježilo je i Pučko otvoreno učilište Samobor i to programom za velike i male.

Publika je mogla uživati u premijernoj izvedbi predstave “Potpuni stranci” našeg Amatersko kazališta PAX. Kako to obično biva kad nastupaju PAX-ovci kino dvorana je I ovog puta bila dupkom puna, a iduća izvedba je 4. prosinca s početkom u 20 sati, također u kino dvorani. Po besplatne karte požurite na blagajnu kina ili Pučkog otvorenog učilišta Samobor!

“Potpune strance” pripremili su sami PAX-ovci, a predstava je inspirirana filmom Paola Genovesea Perfetti sconosciuti, u kojem tri para i jedan samac, koji se poznaju već jako dugo, uz  večeru raspravljaju o iskrenosti među prijateljima i odluče odigrati zanimljivu igru – svatko stavi svoj mobitel na stol i mora javno pročitati svaki mail i sms, a na pozive moraju odgovoriti uz uključen “speaker phone”, tako da svi sve čuju. Mala “crna kutija” otkriva neželjene tajne i ogoljuje živote aktera, sve do neuobičajenog raspleta.

Glavne likove u predstavi utjelovili su i odlično odigrali : Anja Šintić, Vjekoslav Leonard Prčić, Jasmina Jazz Marić, Luka Solenički, Zvonimir Kufek, Ines Ibrišević, Aleksandra Keresman i Mirta Bujan.

Mališani su tijekom Noći kazališta mogli uživati u koncertnom čitanju bajke “Vuk i sedam kozlića” u uzvedbi Teatra Poco Loco.

Svi posjetitelji su tijekom Noći kazališta u Samoboru mogli zaviriti i iza kazališnih kulisa, te isprobati oslikati lice kazališnom šminkom, fotografirati se kao i iskusiti virtualnu šetnju svjetskim kazalištima uz VR naočale.

Foto: Facebook Pučko otvoreno učilište Samobor

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.